среда, 17 августа 2011 г.

Геморой

Геморой - це набрякання вен прямої кишки або анального отвору. Це захворювання може завдавати болю, але звичайно не є небезпечним. Внутрішній геморой - це здуття вен анального каналу, а зовнішній - набухання вен районі відкриття ануса. Буває і поєднання зовнішнього геморою з внутрішнім одночасно. Симптоми і лікування геморою залежать від її типу. Час від часу геморой проявляється у більшості людей.

Зміст статті:
Лікування геморою
Симптоми геморою
Лікування геморою в домашніх умовах
Операційне лікування геморою
Медикаментозне лікування геморою
Інші методи геморою
Причини геморою
Відеосюжет про геморої
Що відбувається при геморої?
Що підвищує ризик розвитку геморою?
Діагностика геморою
Профілактика геморою
Коли звертатися до лікаря
Джерела, автори і рецензенти статті

Багато людей страждають від геморою, але не говорять про це. На нашому сайті (nazdor.ru) ви можете отримати всю основну інформацію з цього "інтимного" захворювання. Яким повинне бути правильне лікування геморою? Що потрібно для його профілактики? Як позбавитися від болю і свербіння при геморої? Відповіді на ці та інші питання про геморої читайте у цій статті.

Геморой - це дуже часте захворювання. Близько 10 мільйонів американців страждають гемороєм. Він однаково поширений як серед чоловіків, так і серед жінок. Проявитися геморой може в будь-якому віці, але найчастіше він виникає після 30 років. Приблизно кожна друга людина у віці від 50 років хоча б раз у житті мав геморой. Багато жінок купують його протягом 6 останніх місяців вагітності або під час пологів.
Лікування геморою

У більшості випадків геморой лікується простий коригуванням дієти і поліпшенням роботи кишечника. Навіть важкі і хворобливі форми геморою найчастіше не потребують хірургічного втручання або лікарняного лікування.

При зовнішньому геморої зазвичай досить лікування в домашніх умовах. Слід поступово додавати в їжу більше клітковини, пити більше води, деякий час застосовувати мазі для зняття свербіння, що відпускаються без рецепта. Ви також можете використовувати проносні. Ці ж методи можна застосовувати і в більшості випадків лікування внутрішніх гемороїдальних вузлів в домашніх умовах.

Якщо у вас важка форма внутрішнього геморою, то домашнього лікування може бути недостатньо. Лікар може підв'язати гумками геморой або рубці тканиною навколо геморою. Подібні процедури зменшують приплив крові до геморою, в результаті чого він здувається і відмирає.

Метою нехірургіческіх процедур, що використовуються для лікування геморою і називаються фіксують, є перекриття кровопостачання геморою, в результаті чого він зменшується і вмирає. Спеціальна тканина допомагає підтримувати анальний отвір для запобігання розвитку геморою.

Фіксуючі процедури включають в себе перев'язку геморою гумкою або використання тепла / лазера / електричного струму для створення рубцевої тканини. Така процедура називається коагуляцією.


Хірургічна операція з видалення геморою призначається в тих випадках, коли не допомагають інші методи лікування. Хірургічне видалення гемороїдальних вузлів (геморроїдектомія) використовується у випадках важкого внутрішнього геморою, кількох невеликих опухлостью або коли інші методи лікування не зупиняють кровотечу.


Іноді поєднання методів (наприклад, фіксатори разом з геморроїдектомія) є найбільш ефективним способом лікування геморою.

Відмінності фіксують процедур від хірургічних
Фіксатори, як правило, застосовуються до хірургічного втручання, коли геморой невеликий, трохи випирає з ануса під час дефекації, але повертається на місце після цього (II ступінь геморою).

Геморроїдектомія може забезпечити більш довгострокові результати, ніж фіксують процедури. Але операція коштує дорожче, вимагає більше часу на відновлення, часто болюча і має більш високий ризик ускладнень.

Фіксуючі процедури переважні для людей старше 70 років і людей з поганим здоров'ям.

Звички здорового образу життя допоможуть вам запобігти розвитку або посилення геморою. Вживайте в їжу продукти з великим вмістом клітковини, такі як фрукти, овочі та цільні зерна. Пийте багато води і займайтеся фізичними вправами.
Симптоми геморою

Кровотечі під час дефекації, свербіння, біль прямої кишки є найбільш поширеними симптомами геморою.

У деяких людей геморой може викликати невеликий дискомфорт протягом короткого періоду. Інші відчувають періодичні запалення хворобливого геморою. Деякі люди борються з болем, свербінням і дискомфортом від геморою майже все життя. Ступінь і тривалість дискомфорту залежать від місця розташування геморою.

Зовнішній геморой частіше викликає симптоми болю і свербіння під час подразнення. Внутрішній геморой зазвичай безболісний, але може спровокувати кровотечу: "Він може призвести до ректальним кровотеч яскраво-червоного кольору, але вони не завжди викликані гемороєм", - говорить Патриція Раймонд, доктор медичних наук. Колоректальний рак також може викликати кровотечі з прямої кишки, тому слід звернутися до лікаря для виключення онкології або інших серйозних причин ректального кровотечі. Іноді внутрішній геморой може виступати за межі ануса. Виступаючий (або випадає) геморой може завдавати болю, якщо він роздратований. Іншими симптомами є слиз та дренаж. Кров'яний згусток, який формується в області геморою, називається тромбірованних гемороєм та також може завдавати болю.

Зовнішній геморой

Ректальні болю частіше говорять про зовнішньому геморої. Вони виникають при очищенні анальної області. Кров може накопичуватися під шкірою, утворюючи жорсткий, болючий клубок. Це називається гемороєм з тромбами або згустками. Ви також можете помітити плями крові на туалетному папері після напруженого відвідин туалету.

Внутрішній геморой


Найбільш поширеним симптомом внутрішнього геморою є кровотеча з прямої кишки. Ви можете помітити яскраво-червоні плями крові на туалетному папері або в унітазі після звичайної дефекації. Кров також може бути видно на поверхні калу.

При внутрішньому геморої часто опухають дрібні вени на внутрішній стінці анального каналу. Але вони також можуть бути більшими, провисаючими і постійно виходити за межі ануса. При стисненні анального отвору м'язами ці вени можуть хворіти. Також вони можуть хворіти при скороченні кровопостачання геморою. При випирає геморої ви також можете побачити сліди від нього на туалетному папері.

Іншими симптомами внутрішнього геморою є:
Свербіж. Це поширена скарга, так як геморой часто призводить до слизу, яка може викликати подразнення анальної поверхні і створювати свербіж.

Роздратування шкіри. Сильне здуття ануса, що є наслідком геморою, може виділяти слиз, викликаючи легке роздратування.

Дискомфорт. Якщо бажання дефекації продовжується після відвідування туалету, це може бути викликане розпухання гемороїдальних вузлів в кінцевій частини товстої кишки (в анальному каналі). Чим сильніше геморой, тим більше відчуття дискомфорту.

Біль. Найчастіше внутрішній геморой не створює болю. Але при сильному геморої опуклість ануса призводить до болю, особливо якщо розпухають м'язи, що керують анусом. Сильний біль може бути ознакою того, що приплив крові до геморою звужується (защемлений геморой). У цьому випадку необхідна невідкладна терапія.

Ректальні кровотечі, болю і відповідні зміни у функціонуванні кишечника також є симптомами онкології ануса, товстої і тонкої кишок. Людям, які мають такі симптоми, особливо у віці 50 років і вище, або члени яких хворіли онкологією, повинні звернутися до лікаря.

Інші умови і симптоми, що свідчать про наявність геморою, - це анальні тріщини і свищі, поліпи товстої кишки, а також запальні захворювання кишечника.
Лікування геморою в домашніх умовах

Лікування в домашніх умовах зазвичай передбачає формування здорових для кишечника звичок, описаних вище, які допоможуть запобігти розвитку геморою. Ви можете використовувати такі методи для полегшення симптомів і зупинки разития геморою.

Раймонд рекомендує:
"При хворобливому геморої не використовуйте суху туалетний папір. У разі геморою вона - як наждачний папір. Якщо є свербіж, мазі допоможуть полегшити цей симптом".

Також Раймонд рекомендує гіпоалергенні серветки.

Хороша гігієна не менш важлива, так як фекалії або дренажні слизу дратують шкіру і область геморою. Дуже сильне витирання може посилити дискомфорт, тому Американська асоціація гастроентерологів припускає, що ванна або душ можуть використовуватися в якості альтернативи витирання після дефекації.

Мазь з лідокаїном, крем і свічки з гідрокортизоном, прийняття теплих сидячих ванн також можуть забезпечити полегшення геморою.

Ключ до попередження: перестаньте тужитися!

У багатьох людей геморой викликаний напругами під час дефекації, особливо при запорах. Вагітність, недолік фізичних навантажень, нерухомість, вік, певні захворювання і ліки також є причинами запору і геморою.

Краща стратегія запобігання запору і геморою (який є наслідком запору) - це зміна способу життя. Їжте більше клітковини, пийте багато води і займайтеся фізичними вправами.

Раймонд рекомендує додавати клітковину в раціон, але не в тому випадку, коли запор вже розпочався:
"Якщо ви додасте клітковину під час запору, все що ви отримаєте - запор з клітковиною. Перш за все, стілець повинен бути м'яким. Чорнослив є природним проносним. Деяким людям просто необхідно якесь проносне".

Після цього, коли запор йде, Лінда Уайт, клінічний дієтолог Консультаційного центру харчування в Університеті Каліфорнії, рекомендує збільшувати споживання клітковини поступово, разом зі споживанням рідини: "При збільшенні клітковини без збільшення рідини, ви будете відчувати здуття живота і гази", - говорить Уайт .

Харчові волокна (клітковина) входять до складу свіжих фруктів, овочів і цільних зерен. Ви можете також використовувати добавки з клітковиною, такі як Подвійна целюлоза. Клітковина допомагає пом'якшити стілець і збільшити його обсяг.
"Невже ви б напружувалися, якби з'їли сім порцій фруктів і овочів, випили достатньо рідини і фізично повправлялися?" - Запитує Раймонд.

Уникайте посилення геморою
Акуратно промокайте анус білої м'яким папером, змоченою водою після дефекації. Дитячі вологі серветки або м'які очисні рушники також підійдуть.

Не тріть анальну область. Ви можете помитися в душі замість витирання туалетним папером. Після очищення ніжно і насухо погладьте анальну область м'яким абсорбуючий рушником чи серветкою.

Не використовуйте мила, що містять ароматизатори та барвники.

Пом'якшують біль і свербіж
Ви можете придбати знеболюючі без рецепта. Ацетамінофен (тайленол) допоможе послабити біль. Аспірин і інші нестероїдні протизапальні препарати, такі як ібупрофен і напроксен, також можуть знизити біль і набряки.

Прикладайте лід кілька разів на день по 10 хвилин. Додатково розміщуйте теплий компрес на анальної області ще на 10-20 хвилин.

Застосовуйте вологе тепло (наприклад, вологі серветки) кілька разів на день.

Прийміть сидячу 15-хвилинну ванну. Заповніть її теплою водою так, щоб покрити анальну область. Робіть це кілька разів на день, особливо після дефекації. Будьте обережні! Якщо вода гаряча - вона може привести до опіку.

Використовуйте продавані без рецепта ліки, які рекомендує ваш лікар або фармацевт.

Інші заходи по зниженню дискомфорту
Можливо, вам буде потрібно один або кілька днів постільного режиму, щоб зняти тиск, запалюються і подразнюючу вени. Якщо ви не вагітні, сон на животі з подушкою під стегнами допоможе зменшити набряк при геморої.

Намагайтеся не сидіти і не стояти протягом тривалого часу при роздратованому геморої. Якщо потрібно довго сидіти - сидите на подушці. Уникайте підйому важких предметів.

Носіть бавовняну нижню білизну, щоб запобігти накопиченню вологи, яка може дратувати геморой. Носіть вільний одяг, щоб забезпечити свободу пересування і зменшити тиск на анальну область.
Операційне лікування геморою

Більшість випадків геморою не вимагає хірургічного втручання. Зазвичай такий підхід застосовується тільки при важких його формах.

Хірургія може застосовуватися, коли інші види лікування (в тому числі лікування в домашніх умовах) не допомагають. Також хірургія використовується при сильному дратівливим вплив симптомів на спосіб життя хворого або у випадку необхідності невідкладної медичної допомоги при геморої (наприклад, неконтрольоване вилив крові або гною в анус поряд з важкою ректальної болем).

Зовнішній геморой

Зовнішній геморой зазвичай не видаляють хірургічним шляхом (геморроїдектомія), за винятком дуже великих і незручних опухло, а також випадків, коли раніше була операція в анальній області або з іншої причини (наприклад, внутрішній геморой або анальна тріщина).

Внутрішній геморой

Хірургічне видалення гемороїдальних вузлів (геморроїдектомія) є крайнім засобом для лікування невеликого геморою.

Геморроїдектомія вважається найбільш прийнятним методом лікування важкого внутрішнього геморою і при великих внутрішніх гемороїдальних вузлах, особливо якщо геморой продовжує непокоїти після лікування і перекриття припливу крові до нього (процедури фіксації).

Яке лікування є найбільш правильним?

Іноді посилення тиску на зовнішні гемороїдальні вузли призводить до їх розриву і кровотеч. Це призводить до одноразової формі геморою з тромбами або згустками. Ви можете страждати від сильного болю, що викликається тромбірованних гемороєм.

Процедури з пом'якшення болю можуть бути виконані в кабінеті лікаря або в поліклініці. Медичними працівниками застосовується місцева анестезія, а потім здійснюється невеликий розріз для видалення тромбу, зменшення тиску і болю. Процедура найкраще допомагає, якщо після формування згустку пройшло 4-5 днів.

Якщо біль терпимий - можна почекати до візиту до лікаря. Зазвичай вона проходить протягом декількох днів. Через 4-5 днів біль від розриву, як правило, сильніше, ніж біль від тромбу.

Чи потрібна вам хірургія?

Хірургічна геморроїдектомія виконується, якщо більш консервативне лікування не дає результатів. "Тканина, що містить кровоносні судини, вирізається, щоб не кровоточити", говорить Лука Сточчі, колоректальний хірург, доктор медичних наук з Клівленда клініки. Більшість пацієнтів можуть повернутися додому в той же день, але необхідність у катетеризації може зажадати ночівлі.

Зшита геморроїдектомія була введена в 1998 в якості альтернативи традиційної хірургічної геморроїдектомії. Зшиваючі пристрій використовується для підключення геморою до ректальної м'язі.
"Це є менш болючою альтернативою для I-III стадій, але при належному виконанні дає такий же ефект, як геморроїдектомія", говорить Сточчі. "Однак довгострокові результати щодо повторення невідомі".

Пацієнти можуть побоюватися, що після операції буде виникати біль при сидінні, каже Сточчі. Але вони можуть повернутися до нормальної діяльності протягом декількох днів, а деякі і зовсім відразу. "Один з пацієнтів відновив свої марафоні тренування вже через тиждень після операції".

Ускладнення можуть включати вплив стільця, особливо у літніх пацієнтів, або інфекції. "Пацієнтам важливо використовувати проносне, інакше може знадобитися повторне відвідування хірургії", повідомляє Сточчі.

Хоча операції, як правило, використовуються при внутрішньому геморої, тромбірованних зовнішні гемороїдальні вузли також часом вимагають хірургічного втручання.

Раймонд рекомендує пацієнтам уникати хірургічного втручання шляхом зміни способу життя в поєднанні з більш консервативними методами лікування геморою.
Медикаментозне лікування геморою

Ліки здатні допомогти в полегшенні симптомів геморою. Ви можете спробувати один або кілька таких ліків без рецепта.

Знеболюючі без рецепта
Мазі, які захищають шкіру, такі як оксид цинку або вазелін, - найкращі засоби від геморою, що продаються без рецепту. Мазь може запобігти подальшому пошкодження і зменшити свербіж, створивши шар поверх геморою.

Можливе використання супозиторіїв протягом 7-10 днів для зменшення подразнення й змащення анального каналу під час дефекації. Однак деякі з таких продуктів містять речовини, які можуть завдати шкоди анальним тканин при тривалому використанні.

Застосовують і мазі, що містять 1% гідрокортизон - тип медичних стероїдів, які здатні полегшити запалення і свербіж. Ваш лікар може призначити і 2,5% гідрокортизон. Але ці продукти не повинні використовуватися більше 2 тижнів, тому що можуть стоншується шкіру.

Можлива і місцева анестезія із застосуванням продуктів, що містять ліки. Такі препарати часто мають суфікс "-Кейн" в назвах інгредієнтів.

Що відбувається при геморої?

Геморой - це набрякання кровоносних судин прямої кишки. Гемороїдальні вени розташовані в нижній частині прямої кишки і ануса. Іноді вони набухають так, що стінки вен розтягуються, стають тонкими і дратуються при русі через них калових мас.

Постійний тиск послаблює і тканини, які підтримують вени в анальному каналі. Коли тканини остаточно слабшають до нездатності утримувати вени, роздуті вени разом з тканинами починають випирати в анальний канал (внутрішній геморой) або під шкіру навколо анального отвору (зовнішній геморой).

Захворювання гемороєм діляться на дві основні категорії: внутрішній і зовнішній.

Внутрішній геморой знаходиться глибоко в прямій кишці, тому його неможливо побачити або відчути. Зазвичай він не заподіює болю, так як в прямій кишці присутня лише кілька чутливих нервів. Кровотеча може бути лише ознакою присутності геморою. Іноді випадають внутрішні гемороїдальні вузли збільшуються і виступають за межі анального сфінктера. У цьому випадку ви можете побачити або відчути їх - вони нагадують вологі рожеві подушечки шкіри. Випадання гемороїдальних вузлів може завдавати болю, так як анус щільно взаємодіє з больовими нервами. Як правило, гемороїдальні вузли самостійно повертаються назад на місце, але якщо цього не відбувається, їх можна вправити самостійно.

Легкий внутрішній геморой не буде ускладнюватися, якщо кишечник або інші фактори знизять тиск на вени. Геморой середньої тяжкості може випадати з ануса, але його можна засунути назад після дефекації. Найбільш проблемний геморой стирчить за межами ануса постійно.

За межі ануса геморой витріщає досить рідко. М'язи, що керують відкриттям і закриттям ануса, можуть перекрити його кровопостачання (такий геморой називається защемлені). Це може привести до загибелі гемороїдальних тканин. Коли таке відбувається, хворий відчуває сильну ректальну біль, а на анусе можуть виявитися кров і гній. У такому разі потрібна термінова операція, щоб уникнути подальших ускладнень, таких як загибель ураженої тканини і зараження інфекцією.

Зовнішній геморой знаходиться на анусі і, як правило, викликає біль. Якщо зовнішній геморой випирає назовні (звичайно в ході дефекації), його можна побачити або відчути. Іноді, під час випинання зовнішнього геморою, вени розриваються і кровоточать. У таких випадках кров може накопичуватися під шкірою, утворюючи згустки або тверді блакитні грудки, звані тромбами. Такий геморой, відомий як геморой зі згустками або тромбами, може бути дуже болючим. Якщо зовнішній геморой стає тромбірованних, це може виглядати лякаюче: його колір стає синім або червоним, а на поверхні можна виявити кров. Незважаючи на свій зовнішній вигляд, геморой з тромбами, як правило, не є серйозною проблемою і може пройти протягом тижня. Якщо біль нестерпна, такий геморой може бути видалений лікарем.

Так як зовнішній геморой може не викликати жодних симптомів, ви можете навіть і не підозрювати про його наявність.
Що підвищує ризик розвитку геморою?

Дієта грає ключову роль в розвитку і запобіганні геморою. Люди, які постійно вживають багато клітковини, менш схильні до геморою. Але ті, хто їсть багато оброблених харчових продуктів, ризикують захворіти гемороєм. Недолік клітковини або рідини може викликати запор, який призводить до геморою двома способами: по-перше, людина тужиться в туалеті, а по-друге, стілець стає досить жорстким і починає дратувати опухлі вени.

Геморой часто розвивається під час вагітності через додаткового тиску на вени з збільшеної матки.

Під час пологів геморой може з'явитися або посилитися із-за інтенсивних напружень і тиску на анальну область під час спроб народити дитину.

Проблеми з кишечником, відсутність фізичних навантажень та інші умови можуть підвищити ризик розвитку або посилення геморою. Деякі з цих факторів можна запобігти.

Фактори, що підвищують ризик розвитку геморою:
Хронічні закрепи і діареї. Ці захворювання можуть привести до напруги при випорожненні.

Зайва вага. Особливо в області тазу і живота.

Генетична схильність до геморою. Ви можете успадкувати від родичів схильність до розвитку геморою.

Вік від 50 років і вище. Кожен другий у віці від 50 років звертається за лікуванням геморою.

Вагітність і пологи. Під час росту плода протягом останніх 6 місяців вагітності зростають об'єм крові і тиск на кровоносні судини тазової області. Важка фізична праця під час вагітності також може викликати або посилити геморой.

Серцево-судинні захворювання і / або захворювання печінки. Вони можуть сприяти резервному відтоку крові в область тазу і живота.

Фактори, які можуть посилити геморой:
Постійне перебування в сидячому / стоячому положенні. Це може привести до відтоку крові в анальну область і посилити тиск на вени.

Часті підняття тяжкості або затримка дихання при піднятті важких предметів. Такі дії різко підвищують тиск у кровоносних судинах.
Діагностика геморою

Ваш лікар може визначити геморой, задавши питання про стан здоров'я та / або здійснивши фізичний огляд.

При первинному геморої не потрібно безлічі тестів, особливо якщо ви молодше 50 років і ваш лікар вважає, що ректальні кровотечі викликані гемороєм. Доктор може просто перевірити пряму кишку змазаним пальцем в рукавичці. Він також може використовувати короткі сфери з освітленням, щоб заглянути усередину прямої кишки.

Лікарю може знадобитися оцінка симптомів геморою, щоб виключити інші, більш серйозні захворювання. Є кілька причин, що впливають на анус та пряму / товсту кишку, викликаючи роздратування, слиз, свербіж і дискомфорт. Більшість людей, що мають такі симптоми, вважають що у них геморой, але іноді це не так.

Ректальні кровотечі можуть бути ознакою більш серйозних проблем, таких як онкологія тонкої кишки, прямої кишки або анального отвору. Так, якщо перший тест не показує точну причину вашої проблеми, лікар може використовувати сфери з освітленням для огляду нижньої третини прямої кишки. Він також може застосувати інший тип сфери для огляду всієї товстої кишки (колоноскоп), щоб визначити інші причини кровотечі.

Якщо присутній геморой, лікар буде оцінювати його місце розташування й розміри, а потім складе план лікування залежно від ступеня і тяжкості геморою.

Діагноз "геморой" ставиться на основі історії хвороби та фізичного обстеження. Якщо геморой виник вперше, як правило, досить аноскопію і ректальної пальцевий діагностики. Лікар приймає рішення, які види діагностики слід задіяти. Якщо геморой є очевидною причиною ректального кровотечі, ви молодше 50 років і у вас немає факторів ризику виникнення раку товстої кишки, вам не будуть потрібні додаткові тести.

Щоб переконатися, що симптоми не викликані чимось іншим (наприклад, онкологією), вам можуть знадобитися інші тести, такі як:
Гнучка ректороманоскопія. Цей тест дозволяє лікарю зазирнути всередину ануса, прямої кишки і нижньої частини товстої кишки для виявлення незвичайних наростів або інших ознак хвороби.

Клізма барію.

Колоноскопія.

Але ці тести використовуються при діагностиці геморою не дуже часто.

Що відбувається під час фізичного огляду на наявність геморою?

Ретельний медичний огляд, включаючи цифрове ректальне дослідження, необхідний для допомоги в діагностиці геморою, якщо у вас є кровотеча з прямої кишки, свербіж, дискомфорт або біль. Результати огляду допоможуть упевнитися, що в подальшій діагностиці немає необхідності.

Під час огляду ви повинні будете лягти набік, зігнути ноги в колінах і притиснути їх до грудей. На деяких оглядах пацієнта кладуть на стіл, при якому голова опущена вниз, а сідниці спрямовані вгору.

Лікар може:
Подивитися, чи є у вас зовнішній геморой або важкий (III-IV ступеня) внутрішній геморой, випирає за межі ануса.

Вкласти в анус змащений палець в рукавичці, щоб промацати геморой або інші відхилення анального каналу і прямої кишки.

Пальцеве ректальне дослідження часто супроводжується оглядом анального каналу з підсвічуються інструментом під назвою "аноскоп".
Профілактика геморою

Ви можете запобігти дратівливі і хворобливі симптоми геморою.

Уникайте запорів
Їжте більше клітковини. Налягайте на будь зерновий хліб і крупи, сирі овочі і фрукти, сухофрукти і боби. Обмежте споживання продуктів з низьким або нульовим вмістом клітковини, такі як морозиво, безалкогольні напої, сир, білий хліб і червоне м'ясо.

Випивайте по 8-10 склянок води на день. Уникайте рідин, що містить кофеїн (таких як чай і кава), а також алкоголю. Вони призводять до зневоднення, що провокує запор.

Корисними можуть виявитися проносні з вмістом висівок або подорожника. Ви можете заощадити гроші, купуючи висівки або подорожник і додаючи їх у страви або фруктовий сік. Уникайте проносних та інших ліків, що впливають на кишечник, так як вони можуть викликати діарею, дратівливу геморой.

Уникайте продуктів і напоїв, які викликають симптоми геморою. Це можуть бути горіхи, гостра їжа, кава і алкоголь.

Регулярні помірні фізичні навантаження у поєднанні з дієтою, багатою клітковиною, сприяють комфортному і регулярному звільненню кишечника.

Практикуйте здоровий для кишечника спосіб життя
Приймайте ванну при першому бажанні.

Уникайте напруг при відвідуванні туалету. Розслабтеся і дайте час для дефекації природним чином без ваших зусиль.

Уникайте затримок дихання в туалеті.

Не читайте, сидячи на унітазі. Виходьте з туалету відразу після закінчення.

Міняйте свої щоденні звички
Уникайте тривалого сидіння або стояння. Часто робіть невеликі прогулянки.

По можливості піднімайте важкі предмети якомога рідше. Якщо існує така необхідність, то видихайте при піднятті предмета. Не затримуйте дихання.
Коли звертатися до лікаря


Стандартні симптоми геморою можуть бути ознакою інших серйозних проблем зі здоров'ям. Онкологія товстої або прямої кишки і інші захворювання мають ті ж симптоми, що і геморой. Вам слід звернутися до лікаря, якщо:
Помічені ректальні кровотечі, не пов'язані зі спробою дефекації.
Стілець став більш вузьким, ніж зазвичай (не ширше олівця).
Виникла неможливість дефекації або пронос зі здуттям живота.
Стілець став чорним або баріться.
Виділення з ануса містять будь-які незвичайні речовини.
Виникає лихоманка одночасно з кривавим стільцем або з тим, що вам здається ознаками геморою.
У анальному отворі є опуклість, яка розвивається і не проходить.

При наявності геморою слід зв'язатися з лікарем у наступних випадках:
Помірна ректальна біль зберігається через тиждень лікування в домашніх умовах.
Є сильні біль і припухлість.
Тканини вилізли з ануса назовні і не повертаються в нормальний стан через 3-7 днів лікування в домашніх умовах.
Випуклість всередині ануса стає все більше і підсилює біль.

Якщо кровотеча з прямої кишки стає рясним або змінює колір (наприклад, з яскраво-червоного в темно-червоний), або стілець змінює колір (з коричневого в темно-бордовий або чорний), слід обстежитися у лікаря.

Анальні кровотечі і будь-яка тривожна біль повинні бути вивчені, так як вони можуть вказувати на небезпечні для життя захворювання, такі як колоректальна онкологія. Геморой є найчастішою причиною анального кровотечі, яку рідко буває небезпечним, але про всяк випадок встановіть діагноз у лікаря.

Пильне спостереження

Якщо вам менше 50 років, але іноді виникають невеликі кровотечі з прямої кишки (яскраво-червона кров може бути помітна на туалетному папері) від геморою, ви можете спробувати лікування в домашніх умовах протягом одного-двох тижнів у разі впевненості, що кровотеча відбувається по однієї з двох причин:
Напруга і підвищення тиску при дефекації.
Наявність ушкоджень ануса.

У більшості випадків кровотечі, викликані гемороєм, припиняються протягом 2-3 днів. Продовжуйте лікування в домашніх умовах, щоб уникнути повторних кровотеч. Зверніться до лікаря, якщо кровотеча:
Зберігається і не полегшується через тиждень.
Повторюється.
Відбувається без видимих ​​на те причин.

Якщо ви старше 50 років або в родині були випадки онкології товстої кишки - це вагомі причини для звернення до лікаря при повторному ректальному кровотечі, виявленні крові на калі, погіршенні роботи кишечника або появі анальної болю. Ці симптоми можуть бути ознаками раку товстої кишки або інших захворювань. Ваш лікар може порекомендувати скринінг-тести для перевірки на наявність більш серйозної проблеми.

До кого звернутися?

Наступні фахівці можуть діагностувати і лікувати геморой:
Сімейний лікар
Терапевт
Практикуюча медсестра
Асистент лікаря
Акушер
Гастроентеролог
Гінеколог
Загальний хірург

У разі необхідності лікування або хірургічного втручання вас можуть направити до:
Гастроентеролога
Загальним або колоректальному хірурга
Проктолога
Джерела, автори і рецензенти статті


Джерела:
Американська асоціація гастроентерологів (2004). Діагностика та лікування геморою. Гастроентерологія, 126 (5): 1461-2.

Dozois E.J., Пембертон J.H. (2006). Геморой і інші аноректальні розлади. Під редакцією В.М. Вулф та ін, Терапія порушеного травлення, 2-е вид., Стор 945-958. Філадельфія: Сондерс Elsevier.

Американська академія сімейних лікарів. Клініка Мейо.

Інформаційний центр координації хвороб травлення.

Американська асоціація гастроентерологічних технічних досліджень з діагностики та лікування геморою.

Патрісія Раймонд, доктор медичних наук, Chesapeake, Вірджинія.

Лука Сточчі, доктор медичних наук, клініка Клівленда.

Лінда Уайт, РД, клінічний дієтолог, Консультаційний центр харчування, Університет Каліфорнії / Сан-Франциско.

Веб-сайт Гарвардської медичної школи: "Геморой і що з ними робити".

Медичний довідник від Healthwise: "Геморой: інші методи лікування".

Медофф Р. та Fleshmen Дж., Гастроентерологія, травень 2004, том 126: 1463-1473стр.

Керівництво з медичної онлайн-бібліотеки Мерка.

Автор статті: Моніка Родос

Редактор: Кетлін М. Ariss, MS

Молодший редактор: Трейси Ландауер

Молодший редактор: Пет Трумен, MATC

Первинний медичний рецензент: Кетлін Romito, доктор медичних наук, сімейний лікар

Спеціалізований медичний рецензент: Brent Седзі, доктор медичних наук, загальний хірург

2 комментария:

  1. Привіт всім, я Лінда Гаррі зі Сполучених Штатів, мені діагностували хворобу Паркінсона більше 6 років, що змусило мене втратити роботу та мої стосунки зі своїм нареченим після того, як він виявив, що у мене Паркінсон, він відійшов від мене, і я намагався все можливе, щоб він залишався, але він нехтував мною, поки мій друг з Великобританії не сказав мені великого цілителя, який відновить моє життя назад своїм потужним цілющим трав’яним ліком. потім він надіслав мені свою електронну адресу, щоб зв'язатися з ним- drimolaherbalmademedicine@gmail.com. і я швидко зв’язався з ним, і він сказав, що мій стан можна вирішити, що він буде лікувати хворобу негайно, лише якщо я можу прийняти довіру до нього і прийняти його умови, і я погодився, бо мені так потрібна допомога всіх значить, тому я зробив усе, що він мені доручив зробити. І дивно через два тижні він надіслав мені текст про те, що я повинен поспішати до лікарні на обстеження, що я справді зробив, я підтверджую від лікаря, що я зараз (PARKINSON NEGATIVE), мої очі наповнені сльозами і радістю, сильно плачу, тому що справді хвороба позбавила мене багатьох речей із мого життя. Це чудо, доктор Імолоа також використовує своє потужне фітотерапію для лікування таких захворювань: вовчак, виразка рота, рак у роті, біль у тілі, лихоманка, гепатит ABC , Сифіліс, діарея, ВІЛ / СНІД, хвороба Хантінгтона, прищі на спині, хронічна ниркова недостатність, хвороба Аддісона, хронічна біль, хвороба Крона, муковісцидоз, фіброміалгія, запальна хвороба кишечника, грибкова хвороба нігтів, хвороба Лайма, хвороба Целія, лімфома, майор Депресія, злоякісна меланома, манія, мелоргеостоз, хвороба Меньєра, мукополісахаридоз, розсіяний склероз, м'язова дистрофія, ревматоїдний артрит, хвороба Альцгеймера, парк ізонна хвороба, рак піхви, епілепсія, тривожні розлади, аутоімунна хвороба, біль у спині, спинний розлад, біполярний розлад, пухлина головного мозку, злоякісне захворювання, бруксизм, булімія, захворювання цервікального диска, серцево-судинні захворювання, новоутворення, хронічні респіраторні захворювання, психічні та поведінкові розлади, Муковісцидоз, гіпертонія, діабет, астма, запальний аутоімунно-опосередкований артрит. хронічні захворювання нирок, запальні захворювання суглобів, імпотенція, фетальний спектр алкоголю, дистимічний розлад, екзема, туберкульоз, синдром хронічної втоми, запори, запальні захворювання кишечника, рак кісток, рак легенів. зв’яжіться з ним на електронну адресу- drimolaherbalmademedicine@gmail.com. а також на whatssap- +2347081986098

    ОтветитьУдалить
  2. Grand Victoria Casino & Hotel - Mapyro
    Grand Victoria Casino & Hotel, 화성 출장샵 Tunica, MS 38664 - Directions · (866) 320-8117. Call Now · Full Info. 광주광역 출장샵 Hours, Accepts Credit 춘천 출장안마 Cards, Attire, 안산 출장마사지 Wi-Fi. Rating: 4.5 · ‎15 인천광역 출장샵 reviews · ‎Price range: $

    ОтветитьУдалить